fbpx

Profilaxie dentară

Este ramura stomatologiei care are ca scop interceptarea cât mai precoce a bolilor care afectează cavitatea bucală și prevenirea acestora cu ajutorul tehnicilor minim invazive. Din complexul terapeutic al profilaxiei putem aminti controalele și igienizările periodice realizate de către medicul stomatolog, detectarea și fluorizarea leziunilor carioase incipiente, precum și sigilarea dinților recent erupți.

Un procedeu extrem de folosit este controlul periodic la medicul stomatolog. Acest control asigură nu doar o supraveghere a tratamentelor efectuate anterior, ci și o depistare precoce a patologiilor oro-dentare. 

O altă componentă a profilaxiei dentare este reprezentată de medicina comunitară. Răspândirea informațiilor legate de igiena orală personală, precum și sensibilizarea maselor despre importanța controalelor periodice, au ca rol îmbunătățirea gradului de sănătate dentară.

Interceptarea cât mai precoce a patologiilor oro-dentare are ca scop îmbunătățirea calității vieții și reducerea necesarului de tratament, motiv pentru care profilaxia dentară reprezintă o ramură esențială a practicii stomatologice moderne.

Lista preturi

Igienizare Air Prophy jet100 RON
Detartraj cu ultra-sunete + periaj profesional200 RON