Ce înseamnă adiţie de os?

Adiţia de os este manopera chirurgicală prin care medicul specialist mărește volumul osos din zona în care urmează să fie inserat implantul dentar. Această procedură poate fi realizată prin adăugarea osului recoltat direct de la pacient sau cu ajutorul substitutului artificial.

Cȃnd se indică adiţia osoasă?

Adiția osoasă este necesară atât pentru salvarea unui dinte, cât și pentru inserarea unui implant dentar. De exemplu, în cazul bolilor parodontale avansate, pacienții se pot confrunta cu riscul pierderii dinților. Pentru salvarea acestor dinți, este necesară adiția de os.

Cauzele insuficienţei osoase

Avantajele adiţiei osoase

• Adiţia osoasă face posibilă reconstrucţia osului în vederea inserării implanturilor dentare;
• Creşte longevitatea dinţilor naturali şi a implanturilor;
• Ȋmbunătăţeşte estetica facială;
• Este redat aspectul natural şi echilibrul feţei.

Cel mai mare avantaj, de departe, constă în faptul că viaţa pacientului se schimbă radical în bine. Implanturile dentare vor avea un suport osos sănătos iar lucrările pe implanturi se vor simţi şi vor arăta la fel ca dinţii naturali. Astfel, pacientul poate vorbi şi zȃmbi normal, cu toată încrederea!

Există restricţii post-operatorii?

Se pot realiza adiţia de os şi inserarea implantului în aceeași zi?            

Adiția osoasă poate fi realizată în aceeași zi cu inserarea implantului dentar, iar în felul acesta timpul necesar pentru tratament va fi scurtat în mod cert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.